De gids voor het conserveren van voedsel: Deel 3 Inblikken
Het inblikken van voedingsmiddelen is een uitstekende conserveringstechniek. Veel groenten kunnen in een snelkookpan of instantpot worden gemaakt. Voor het inblikken van bijvoorbeeld sperziebonen kunt u kiezen voor verse bonen. U heeft één tot drie pond per kwart pot nodig. Blancheer ze en snijd ze vervolgens in hapklare stukken. Verpak ze in hete potten, voeg zout toe en bedek ze met heet water. Laat de opgesloten lucht uit de pot ontsnappen en laat ongeveer een centimeter ruimte over aan de bovenkant. Plaats de potten in een snelkookpan en volg de aanwijzingen om de juiste kookdruk te creëren op basis van uw model. Wees voorzichtig bij het omgaan met hete voorwerpen.
Vruchten, jam en tomaten worden in een eenvoudig waterbad verwerkt en zorgen voor een overvloed aan voedselopties zonder verspilling. Wanneer uw tomaten aan het eind van de zomer gek worden, kunt u ook verschillende sauzen maken om u door de winter heen te helpen. Probeer salsa, marinarasaus, ketchup, bbq-saus, tomatensaus, tomatenpasta, enz. Al deze artikelen worden gekookt in een pot en vervolgens toegevoegd aan hete, steriele potten. Veeg de bovenkant van de pot af met een schone doek en sluit deze direct af met deksel en ring. Dompel de pot vervolgens onder in een waterbad voor de aanbevolen hoeveelheid tijd. Het proces is vergelijkbaar voor perziken, peren, jam en appelmoes, met een beetje variatie in de bereiding. U kunt zelfs een appeltaart vulling maken en deze de komende maanden opwarmen en over ijs serveren of aan een taartkorst toevoegen. Zie ook de andere delen in deze serie, deel 1 en deel 2